برای یلدا مرغوب و مطلوب خرید کنید:

با درودی گرم و یلدایی, بر همه ی دریا دلان مهربان:
باز اومدم ولی مناسبتی و با زنبیل و سبد خرید خدمت رسیدم.
این بار با بیان تکنیک های خرید یلدا خدمت رسیدم که امیدوارم مورد رضایت همگان قرار بگیره.
خوب حالا از کجا شروع کنیم؟. بله درسته, بهتره از هندوانه و انار شروع کنیم.
هندوانه ی خوب را چه گونه تشخیص دهیم؟ بهترین روش و ابتدا ای ترین راه زدن چند زربه با سر انگشتان دست, بر هندوانه و شنیدن صدای تالاپ تولوپ آن است. در این روش, هندوانه باید صدایی تقریبا توپر را بدهد و صدا نباید نشان دهنده ی پوکی آن باشد.
شکل هندسی هندوانه و سایز آن باید چه جور باشد؟ باید کاملا گرد و دارای پوستی صاف, بدون هر گونه کجی و ترک خوردگی و قناسی باشد و به لحاظ سایز, بهتر است هندوانه ها خیلی بزرگ نباشند.
اگر در انتخاب هندوانه کار به چاقو زدن رسید, میشود ابتدا از بوی هندوانه به کالی آن یا قرمز بودنش پی برد. هندوانه های کال بویی کم شیرین را میدهند و هندوانه های قرمز رنگ شیرین بو تر هستند. بعد از طعم آن میشود فهمید کال هست یا نه. هندوانه های مرغوب اصولا شیرین تر هستند.
بریم ببینیم خرید انار بهتر است که چه گونه باشد:
انار های مرغوب را باید چه گونه تشخیص داد؟ برای خریدن انار باید به نکات زیر توجه کنید:
ابتدا شکل انار:
انار ها باید دایره ی کامل و گرد باشند و نباید دارای زایده های اضافی در سر و ته باشند.
سایز انار ها:
آنها نیز مانند هندوانه ها بهتر است از سایز متوسط انتخاب شوند. باید وقتی انار را لمس میکنیم در زیر انگشتان, دانه های داخل پوست, برجسته و مشخص باشند و باید گل های سر انار, یعنی دقیقا نقطه ی مقابل ته انار, ریز و کوچک باشند.
در خرید انار ها باید دقت کرد که روی پوستشان ترک خوردگی و شکاف دیده نشود.
بریم سراغ خرید آجیل ها و خشکبار ها: برای خرید این اقلام بهتر است اگر قصد خریدن بسته ای ها را داریم ابتدا حتما تاریخ انقضا ها را بدانیم. بسته ها نباید با فشار از هوای داخلشان چیزی کم شود چون این نشان دهنده ی سوراخ در بسته میباشد.
برای خرید آجیل و خشکبارهای باز بهتر است چه کرد:
ابتدا باید آجیل یا خشکباری که انتخاب میشود را تست کرد. مقداری از آن را در دست بریزیم و بو کنیم و اگر بویی شبیه به نم داشت به کرم زدگی آن باید شک کنیم و یا این که منتظر باشیم به همین زودی ها کرم بزند. بعد اندکی از آن را بخوریم و از طعم آن ایمن شویم. طعم آجیل و خشکبار به ما نشان میدهد که آثار نا مطلوب در آن وجود دارد یا خیر.
یک پیشنهاد خیلی مهم در مورد خرید هر دو نوع آجیل و خشکبار ها: اعم از: بسته ای و باز: بهتر است از آجیل ها و خشکبار های خام استفاده کرد چرا که در مواردی که بو داده و طعم دار شده اند به جهت طعم آبلیمو, گلپر, نمک و… مزه ی کرم خوردگی مشخص نمیشود.
خرید انواع گوشت ها:
برای خرید مرغ ها, ماهی ها, بوقلمون, غاز, گوشتهای قرمز و… بهتر است مرکز خرید هر یک ابتدا مربوط به همان وسیله باشد مثلا قصابی برای گوشت های قرمز, ماهی فروشی برای ماهی, سوپر پروتیینهها هم برای گوشت هایی نظیر بوقلمون ها و… در نظر گرفته شوند.
بعد نوبت میرسد به تشخیص کیفیت هر کدام:
برای تشخیص کیفیت گوشت ها توجه کنید که گوشت هابوی تازه بدهند نه بوی لاشه. باید گوشت ها بوی خون گرم و تازه دهند. و در زمان خرید بهتر است از مراکز آشنا که پر فروش هستند خرید کنیم چون مواد تازه زود به زود می آورند.
برای خرید انواع گوشت های یخی و منجمد چه کنیم:
ابتدا حتما به تاریخ انقضای آنها توجه کنیم. بعد با دقت با دست روی بسته را دست میزنیم. هواسمان باشد که سفتی در بسته زیاد نباشد و حد المقدور یخ زدگیش کم تر باشد. بعد بوی بسته هم میزان ماندگی و یخ زدگی آن را مشخص میکند و هر قدر بسته مانده تر باشد بوی گوشت هم بوی مانده تری میدهد.
باید دقت کنیم که در حد امکان بسته های آف خورده را نخریم چرا که پایان تاریخ انقضا در آن بسته ها نزدیک تر است.
برای هر دو نوع گوشت هم منجمد و هم تازه, رنگ هم نشانه ی مناسبیست. هر قدر رنگ تیره تر باشد نشان میدهد که آن گوشت مانده تر است.
برای خرید میوه ها باید چه کنیم:
بهتر است در حد توان سایز های متوسط را انتخاب کنیم و دقت کنیم شکل هندسی همگیشان منظم باشد و روی پوستشان هیچ زبری, ترک, شکاف, لک خوردگی بر اثر جا به جایی و ضربه و جعبه و … دیده نشود.
نباید روی پوست میوه ها چروکی و پلاسیدگی و وا رفتگی دیده شود.
بوی میوه باید تازه باشد و وقتی آن را لمس میکنیم بهتر است چرب و مرطوب نباشد. چون فروشندگان و نگه دارندگان در سردخانه ها با پارافین های نگه دارنده و اسپری های آب برای تازه ماندن میوه ها و سبزی ها آن ها را این گونه چرب و مرطوب نگه میدارند.
برای خرید کیک ها و شیرینی های تازه هم بهتر است آن ها را از قنادی ها و شیرینی پزی های پر مشتری بخریم و به بوی آن ها دقت کنیم. بوی تازه ی شیرینی ها و مواد تازه ی آنها خیلی مطبوع تر از بوی مانده ها میباشد و معطر تر رایحه دارند.
خوب دوستان گلم خیلی منتظرتون نمیذارم تا برید و سبد خرید یلدایتان را پر بار و از روی تجربه لبریز کنید.
یلدا بر همگی خوش و مبارک باد. تا پستی دیگر بدرود.

درباره ریحانه پروین

درود. این جانب ریحانه پروین هستم دارای مدرک تحصیلی کارشناسی ارشد زبان و ادبیات فارسی. بنده نابینای مطلق میباشم.
این نوشته در آشپزی, آموزش, آموزش های متنی, غذا, متفرقه, مهارت های زندگی, نابینایان ارسال و , , , , , برچسب شده است. افزودن پیوند یکتا به علاقه‌مندی‌ها.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

20 − نوزده =